First day at Slukat!

2 april.

Vandaag was m’n eerste echte dag op slukat! Spannend!

Ik ben vanochtend meegegaan naar de kindergarden. Heel leuk was dat! Al die blije ukkies. Lekker zingen, dansen en kleurplaten maken, helemaal mijn ding dus haha. Die kindergarden is iedere dag van 8 tot 10. Vannacht had ook m’n eerste goede nacht hier moeten zijn maar dat liep een beetje mis. Haha. Jaco lulde de oren van m’n hoofd in haar slaap, vannacht oordoppen!! Verder ben ik een beetje ziek, van vermoeidheid vooral dnek ik. 4 dagen hier en zo weinig slaap en eten doen me niet echt goed. Vandaag hebben ze voor mij fruit gehaald Ubud, lekker vitamientjes eten en nieuwe energie opdoen. Ik merk iedere keer als ik Cola drink dat ik een energie boost krijg haha.

Morgenvroeg ga ik ook naar Ubud, onze lieve tuinman is ook taxichauffeur, net als iedere andere man hier haha! Dus die brengt ons op dinsdag en donderdag gratis overal heen, wel chill! Morgen willen Jacobien en ik een scooter halen, ik rijd en zij achterop haha. Dat moeten we nog even beleven. Maar dan gaan we lekker cruisen. Dit weekend hebben we week lang weekend, maandag weer vrij. Dus we gaan wat leuks doen.

Vanochtend had ik dus de kindergarden gedaan en net s’avonds nog twee klasjes. De kindergarden was echt mega leuk! Lekker zingen en spelen en gek doen. Het is niet echt lesgeven. De kleintjes praten ook geen engels dus het is vooral spelen, maar wel heel leuk. Energiekvolle kleutertjes zijn het!

Het eerste echte klasje was wel echt moeilijk, ze spraken geen Engels dus Engelse grammatica aanleren gaat lastig. “I am, you are, he/ she is” Maar ik heb er een liedje van gemaakt en toen snapte ze het wel. ‘I am from Holland, my country is Holland’. ‘They are from Indonesia, their country is Indonesia”. Het is lastig om feedback te krijgen van de kids omdat ze best verlegen zijn.

Tussen de lessen door zijn we naar het strand gegaan. Ik had lekker een boardje gehuurd en was de zee in gegaan. Keramas heeft lavareef, minder scherp dan normaal maar nog steeds scherp haha. Dat hebben mijn billen en benen wel gevoeld toen ik een wipeout maakte. Ik heb nog nooit zon sterke golf gevoeld in m’n leven. Het leek alsof ik in een wasmachine zat. Golf na golf na golf bleven me onder duwen tot ik m’n board te pakken kregen. Pfff lucht!! Wel goed voor m’n verstopte neusje haha. Die is even flink doorgespoeld. De lifeguard ging met me mee het water in, beetje lesgeven enzo. Hij bleef  maar roepen: “paddle here, quik, quik” Dat hij nou zon machine peddel heeft haha. Maar ik ga trainen. Er lagen ook meisjes in het water van een jaar of 10, ik dacht dan ga ik wel bij hen liggen ipv bij de pro’s maar die kleintjes ripten! Geweldig om te zien. Ik was echt onder de indruk. Het boardje wat ik gehuurd was was een shortboardje, een 6″ nogwat.. Ging best prima. Het huren was alleen duur omdat dit de enige beachclub in de buurt was. Het is een best exclusieve tent.  De Oackley Pro is hier zelfs gehouden. Bizar in zon arme buurt als dit, maar puur voor surfers en toeristen.

We zitten nu op het terrasje voor het “wifi lokaaltje” met z’n allen. We hebben net gegeten. We hebben besteld van Kadek, waar we normaal gaan eten. Hij kookt heerlijk voor ons! Iemand heeft een gitaar en de rest zingt wat. Wel gezellig. De avonden hier zijn tot nu toe lam, maar dat hebben we ook wel nodig. Ik kom er net achter dat m’n wijsvinger teen het zwaar heeft gehad vandaag. Er zit een flinke scheur in en m’n nagel hangt er zo goed als af. Niet eens gevoeld haha. Beetje dettol erop en verbandje erom en we kunnen weer. Vanavond ben ik van plan super lekker te slapen! Het lesgeven is vermoeiender dan je zou denken, er gaat flink veel energie in zitten. Ik merk wel aan mezelf dat ik het heel leuk vind. Ik kan de dingetjes wel enthousiast overbrengen en vaak is het ook vooral heel gezellig in de klas..

We krijgen net een berichtje van de mentor Ade dat er een tsunami aan zal komen morgen vroeg.. Er is een aardbeving in Chili die een tsunami in beweging zet richting Indonesië. Haha hebben wij weer. Ze zeggen wel dat het mee zal vallen.. Maar het is altijd wel spannend..  Jaco en ik hebben al een boom uitgekozen waar we in gaan klimmen en gelukkig staat ons hutje op palen. Ik denk dat het mee zal vallen, we will see. Morgen sowieso naar Ubud, dat ligt hoger en we mogen niet richting zee.. Tomy zegt dat we moeten ”bidden voor Buddha” dat het dan wel goed komt, “Uhh okee.. I guess”. Haha. We zien het morgenvroeg wel! Morgenochtend weer ochtendklasje doen, leuk!!

Selamat Tidor!

Liefs, Femme

No Comments

Post a Comment

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.