"You have this aura around you, like you really love it here"

31 maart.

Gisteravond liep ik brak, moe en zoekend naar buiten bij de arrivelshal op het vliegveld. Op zoek naar iemand met mijn naambordje. Shit niemand. Heb ik weer. Stond ik daar als kip zonder kop. Na een minuut kwamen en twee giebelende Indonesische meisjes aangerend met mijn naam geschreven op en stuk karton. Haha. Femme jasmijn van Gils. Thats me! De meisjes zijn twee van de “afgestudeerde” jongeren op het project die dingetjes regelen enzo.Met hen vertrok ik in een jeep op weg naar Keramas, Gianyar. Het was een uurtje rijden. Het werd helaas donker dus ik zag niet echt waar ik aankwam.

Die avond was gelijk een van de andere 3 meisjes jarig. Haar verjaardag vierde we die avond met een taartje en bintang. De volgende dag zijn we om 7uur s’ochtends vertrokken naar de Gili eilanden en daar lig ik nu op een bedje naar de sterretjes te kijken..

IMG_1140

Vanavond is onze tweede en laatste avond hier. We zijn met z’n drietjes uiteten en wat drinken. Maartje ligt eventjes ziek thuis.

Gisteren, de eerste avond hebben we de hele nacht doorgehaald dus ik ben kapott haha! We hadden een moonlight party op het strand bij de surfbar. Het was wel echt heel leuk! Hier op de Gilis ontmoet je zo bizar veel andere backpackers, echt heel gezellig, allemaal travellers! Verder is het wel echt een party eiland en de mensen hier komen vooral daarvoor. Not reallyyy my thing. Ik was vooral nog mega moe dus bij dat moonlight feestje ben ik gewoon lekker op het strand gaan liggen, sterretjes kijken tot de zon opkwam. Het was super mooi! Die nacht was ook Neyipi day op Bali, en daar was het dus helemaal stil en donker. Bij ons op Gili was wel wat licht en was het alles behalve stil. Maar toch leek het alsof die sterretjes alles waren wat er was. I loved it.

Verder chillen we hier vooral veel. Vanavond wordt denk ik een rustig avondje, morgenvroeg wil ik een rondje om het eilandje fietsen voor we gaan.. Zoals ik al zei is dit een backpackers eilandje, iedereen vraagt aan elkaar: “heeey where are you from, where have you been & where are you going”. Die gesprekken zijn wel echt leuk. Gisteren zei zon hippie dit; “you have this aura around you, like you really love it here” hahah gekke hippie. Aura, cool woord.. Ik heb zeker wel een aura ja, en een smile op m’n hoofd van ear tot ear. Ik ben wel kapot moe. Dus vanavond een beetje vroeg slapen hopelijk en dan morgen hier een leuk laatste ochtendje hebben. We nemen om 11 de boot terug naar Padang Bai en dan zijn we rond 2 uur thuis i think. Dan lekker naar het strand en bijslapen. Heel gek dat ik “thuis” pas een nachtje heb geslapen en dan dan daar zometeen thuiskom. Onze hostel hier is heel primitief overigens. We slapen voor 6pp per nacht. 100.000 is dat. Lekker cheap, warme douches, lekkere bedden, schone wc, die kennen we hier niet. Voorlopig in ieder geval niet..

We hadden vanochtend echt de schrik van ons leven toen er een mega gekko of leguaan, wat het was, in de slaapkamer zat. Woww dat ding was groot. Ik dacht dat ik m wel even zou vangen maar na 1 poging stond ik ook op het bed te gillen. We hebben de meneer van de hostel gehaald en die probeerde m naar buiten te jagen. Hahah. Het was hilarisch. Jaco, die man en ik stonden na een kwartier met z’n drieën op ‘t bed spastisch te doen; “femm kill it!!!” “Nooo DON’T kill it!!” Ik had nog nooit zo hard gelachen. Toen we m uiteindelijk het raam uit hadden leek de kamer wel een slagveld. Bed, nachtkastjes en kast van de muur, allemaal midden in de kamer haha. We gaan nu de laatste avond lekker chillen, morgen dus naar huis.

Ben heel benieuwd naar “thuis” en mega veel zin in het vrijwilligerswerk! Gili Trawagan was fun..

We’ll see!

 

Liefs, Femme

IMG_0960

IMG_1140

IMG_1180

Tags:
No Comments

Post a Comment

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.