Normal Bali weeks.

Deze week was m’n tweede week hier, het is raar hoe snel je gewend raakt hier en hoe snel Slukat thuis is geworden. Omdat ik nog steedss ziek ben was deze week een beetje halfbakken. We hebben net Maarte & Carlijn uitgezwaaid. Heel raar dat die nu al weg zijn.. We liggen nu met z’n allen op het strand. Met de nieuwe meisjes Marlie & Alice en onze Franse Cindy is het heel gezellig. Wij hebben nu 3 scooters. Dus we kunnen met z’n allen touren.

Woensdag. 

Woensdag was ik met Agus op pad gegaan. We gingen naar de surf outlets in Kuta en daarna terug langs de Sukawati art market. Bij de surfoutlet hadden ze hele leuke merken in de sale, soo that was nice. “Love & lies” “Several Decades” en “The People vs.” I really like those bali brands. Agus moest wel lachen toen ik een jurkje aan had: “hahaha fem you look like a girl”. Yeah thans Ze hebben hier wel verstand van stijl; i like it. Daarna gingen we naar de Art market, die was echt super leuk, helemaal mijn ding! Veel familie van Agus werkt daar ook dus ik heb veel fruit gekocht voor een vrienden prijsje haha. Verder hadden we een beetje gewinkeld voor mooie handgemaakte dingetjes, ik heb echt de prachtigste clutch gezien! Maar ik mag m niet kopen van mezelf.. Haha. Het was ook heel leuk om achterop de scooter te zitten, lekker dromen en alles bekijken. Bij iedere scheet wilde ik foto’s maken. “Its so funny how much you enjoy this” Haha dat is het zeker. Ik ben dan helemaal in m’n element. Het is ook wel leuk om een keer iets alleen te doen. Ik heb de weg naar de Art market ook goed onthouden zodat ik de meiden een keer mee kan nemen!

Donderdag.

 Donderdag is de dag dat Wayan ons gratis naar Ubud rijdt dus we waren met de meiden even lekker de stad in gegaan. Ik ben nog met Maartje, Carlijn en Sindy gaan wandelen in de rijstvelden want ik wilde heel graag die kunstenaars daar zien. Was echt super mooi. Hoe heerlijk stil het daar is, is gewoon bizar. Na onze wandeling hadden we ergens een colaatje gedronken met uitzicht over de valei. Daarna nog eventjes rondgelopen en toen weer naar huis om les te geven. Vaak was mijn energie gedurende de middag wel op dus lesgeven ging moeizaam deze week. Omdat ik eten niet kan binnenhouden kost alles me best veel moeite. Als het nu na het weekend nog niet over is ga ik toch wel naar de dokter.. Ik stel het steeds uit haha. ‘S avonds zouden we naar kuta gaan, skygarden, voor Maartje en Carlijns afscheid maar ik ben maar thuis gebleven.. Jammer maarja. Even rustig aan doen. Ben met Alice en Marlie thuisgebleven. Chill night. Uiteindelijk sliepen wij ook pas om 2uur haha.

Vrijdag.

 Vrijdagochtend was iedereen een beetje lam van Kuta.. Maartje, Marlie Alice en ik waren wel fit dus nam ik hen mee naar de Sukawati Art Market, lekker winkelen. Fruit kun je daar super goedkoop halen. De rest vond het ook super leuk! Ik nam ze mee naar dat mevrouwtjes van de tasjes en heb de clutch gekocht.. Hahah ik kon me niet inhouden! Oeps! Zo mooi! Was maar €5 euro maar dan nog. Ik mag mezelf verwennen omdat ik ziek ben vind ik.  Haar visite kaartje heb ik meegenomen want ik denk eraan wat inkoop te doen bij haar. Ze heeft zulke mooie spulletjes en je betaalt er echt geen scheet voor. Toen we thuis kwamen kwam Agus me weer oppikken en gingen we naar de DEUS winkel in Canggu omdat daar een grote sale was. Canggu is aan de andere kant van Bali dus het was lekker een flinke roadtrip. Gewinkeld voor Toob en surfboards gekeken..

Toen we daar aan kwamen bedacht ik me dat de Tanah lot heel dichtbij was dus na DEUS zijn we daarheen geracet om de zonsondergang te kijken, we scheurden op de scooter door de afgelegen rijstvelden. We waren uiteindelijk net iets te laat maar het was super mooi! Vanaf boven kon je heel ver de zee op kijken, i love that. We renden daar met z’n tweeën als idioten op af omdat ik zo graag de zonsondergang wilde zien. Helaas waren we een beetje te laat maar alsnog vond ik het super mooi. Agus vroeg verlegen of het oke was als hij ging bidden, haha offcourse. Ik liep mee.. Er was iets van holywater waar je je mee kon wassen en dan een gebedje moest doen en daarna werd je gezegend. Ik deed het ook maar ik wist niet zo goed hoe ik moest bidden dus ik deed maar gewoon een wens. Toch voelt zoiets best speciaal. Agus was zelf nog nooit bij de Tanah Lot geweest dus hij vond het heel leuk. Op de terugweg gingen we langs de Mac want ik wilde Agus z’n eerste bigmac laten proeven haha. Hij vond m heel lekker, voor mij was het helaas niet zon goed idee achteraf haha. ‘S avonds hebben we nog met iedereen gechilld en toen lekker slapen. De vaccinatie voor m’n rabbies heb ik die avond ook nog bij mezelf in m’n bil gezet. Omdat ik niet door durfde te duwen deed Maartje het laatste stukje maar haha. Wat een gezicht moet dat geweest zijn…

Zaterdag. 

Vandaag hebben we dus Maartje en Carlijn uitgezwaaid, de rest van de dag hebben we gechilld bij Komune. Op dit moment lig ik op bed terwijl de rest zich mooi maakt voor vanavond, ik ben al klaar. We gaan uiteten in Ubud en wilde ff chic doen.

Onze rit naar Ubud is een beetje mis gegaan, de scooter van Marlie en Alice heeft het net begeven en we kregen m niet meer aan de gang. Gelukkig kwam de rest met de auto met Wayan achter ons aan, dus die heeft Komune gebeld en die zouden ons komen halen. Dat duurde helaas 2 uur. Maken we onszelf is een keertje chic, eindigen we langs de kant van de weg hahaha. Hebben wij weer. Na tien minuten hadden we al honger en hadden we een overlevingsvoorraad ingeslagen voor 2 dagen bij de IndoMarket. We moesten nog wegrennen voor een dolle hond die ons en onze scooter wilde eten en verder moesten we de taxi’s een beetje van ons afslaan. Na een uur waar we flink geïrriteerd aangezien de man van Komune bij ieder telefoontje zei dat hij er over 10 minuten zou zijn. 10 minuten my ass. Na 2 uur besloten we de scooter achter te laten en verder naar Ubud te gaan. De meiden gingen daarna ‘s nachts met de taxi achter ons aan terug.

Zondag.

Vandaag zijn we naar Jimbaran geweest. Ik was om 7 uur al klaarwakker dus ben ik naar de winkel gereden om brood te halen voor iedereen.. Voelde me net papa als we op vakantie zijn in Frankrijk. Daarna werd de rest ook wakker. We zijn eerst naar Komune gegaan om geld terug te eisen en een nieuwe scooter te halen. Daarna reden we richting het zuiden. De weg naar Jimbaran was easy. Ik ben hier net een navigatie wonder, terwijl ik thuis zelfs in de achtertuin nog kan verdwalen. We hadden in Jimbaran een heerlijk strand dagje! We hebben letterlijk de hele dag gelegen haha! Ik voel me weer helemaal beter, EINDELIJK. En ik heb daarom om het te vieren de hele dag door gegeten haha. De magnum die ik op het strand had was de highlight van m’n week. Voor m’n gevoel en zo te zien ben ik redelijk wat kilo’s kwijt dus die eet ik er nu lekker aan. 1,5 buikgriep had me toch bijna genekt haha. Gelukkig is het nu weer oké en kan ik lekker m’n 3e week beginnen morgen. Vanavond hadden we lekker gegeten op de vismarkt in Jimbaran en op de terugweg in Sanur nog een ijsje gehaald bij de mac. Verder zijn we onderweg bij iedere pinautomaat gestopt omdat mijn pinpas het plots begeven heeft. Helaas werkte het niet. Gelukkig heb ik altijd nog m’n nood 50 euro als het nodig is. Ik rijdt denk ik morgen ochtend richting Seminyak om te surfen.. Is maar een halfuurtje rijden. Om half 4 moeten we weer lesgeven. Verder hebben we deze hele week dansles omdat er dit weekend een festival is waar we moeten dansen.. We moeten een Indonesische dans aanleren en worden die avond helemaal aangekleed en opgemaakt. Ik ben benieuwd..

 Ik ga nu lekker richting boven omdat we zo gaar zijn van vandaag. Ik heb net al genoten van een lauwe douche, wat voor onze Slukat begrippen echt een bijzonder moment is. De zon had goed z’n werk gedaan op de watertank vandaag. Heerlijk. Nu ben ik dus lekker ready for bed
..

Selamat Tidur …!

Xx Femme.

No Comments

Post a Comment

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.